Kroupová polévka s houbami

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Cibule 2 ks
Hříbky čerstvé 50 g
Kopr čerstvý 50 g
Kroupy ječné 150 g
Máslo čerstvé 125 g
Mrkev kořen 100 g
Pepř bílý 4 g
Petržel kudrnka 60 g
Pórek 50 g
Sůl 8 g
Vývar zeleninový 2 l
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kroupy propláchneme studenou vodou a dáme je vařit do 1.5 l zeleninového vývaru. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut a postupně přidáváme máslo. Ve zbytku vývaru uvaříme oloupanou a na kostičky nakrájenou zeleninu a hříbky. Uvařené kroupy přilijeme k zelenině, osolíme, opepříme, ochutíme čerstvým koprem a do odstavené polévky vmícháme zakysanou smetanu. Servírujeme ozdobené snítkou petrželky.