Kroupová polévka s houbami
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
2 ks |
Hříbky čerstvé |
50 g |
Kopr čerstvý |
50 g |
Kroupy ječné |
150 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Pepř bílý |
4 g |
Petržel kudrnka |
60 g |
Pórek |
50 g |
Sůl |
8 g |
Vývar zeleninový |
2 l |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kroupy propláchneme studenou vodou a dáme je vařit do 1.5 l zeleninového vývaru. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut a postupně přidáváme máslo. Ve zbytku vývaru uvaříme oloupanou a na kostičky nakrájenou zeleninu a hříbky. Uvařené kroupy přilijeme k zelenině, osolíme, opepříme, ochutíme čerstvým koprem a do odstavené polévky vmícháme zakysanou smetanu. Servírujeme ozdobené snítkou petrželky.