Mazurská zelňačka

Ingredience


Brambory 400 g
Cibule 1 ks
Kmín drcený 5 g
Pepř černý mletý 6 g
Sádlo škvařené 40 g
Sůl 10 g
Vepřová uzená žebra 1000 g
Voda pitná 2 l
Zelí bílé - sterilizované 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzená vepřová žebra vložíme do studené vody a vaříme na mírném ohni doměkka. Vyjmeme a necháme na prkénku vystydnout.
  2. Sterilované bílé zelí a oloupané brambory nakrájené na kostičky dáme do většího hrnce a zalijeme polovinou vývaru z masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme na mírném ohni doměkka. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku na sádle, vychladlé maso nakrájíme na kousky a vše přidáme do hrnce k dušenému zelí. Nakonec přilijeme zbytek vývaru, podle chuti dosolíme a horké servírujeme.