Mazurská zelňačka
Ingredience
Brambory |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
5 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Sádlo škvařené |
40 g |
Sůl |
10 g |
Vepřová uzená žebra |
1000 g |
Voda pitná |
2 l |
Zelí bílé - sterilizované |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Uzená vepřová žebra vložíme do studené vody a vaříme na mírném ohni doměkka. Vyjmeme a necháme na prkénku vystydnout.
- Sterilované bílé zelí a oloupané brambory nakrájené na kostičky dáme do většího hrnce a zalijeme polovinou vývaru z masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme na mírném ohni doměkka. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku na sádle, vychladlé maso nakrájíme na kousky a vše přidáme do hrnce k dušenému zelí. Nakonec přilijeme zbytek vývaru, podle chuti dosolíme a horké servírujeme.