Gado-gado s ovocem a syrovou zeleninou
Ingredience
Ananas |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Hrušky |
2 ks |
Jablka |
2 ks |
Nudle vaječné |
170 g |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Rajčata |
6 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Arašídová pomazánka |
340 g |
Chilli paprička |
3 ks |
Datle sušené |
1 kávová lžička |
Kokosové mléko |
1.25 hrnek |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Ořechy burské pražené |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve připravíme arašídovou omáčku. Datlovou dužinu namočíme do 3 lžic teplé vody, po vyluhování scedíme a šťávu odložíme. Do pánvičky vložíme rozemleté chilli papričky bez semínek, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme arašídovou pomazánku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se všechna pomazánka nerozpustí. Po zhoustnutí přidáme sójovou omáčku, vylouhovanou datlovou šťávu a ochutíme solí. Vlijeme do misky a posypeme špetkou nahrubo drcených burských oříšků.
- Připravíme salát. Okurku oloupeme, odstraníme semínka, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 15 minut odstát. Poté opláchneme a necháme okapat. Nudle uvaříme a po vystydnutí nasekáme. Hrušky a jablka oloupeme, odstraníme jadřince, jablka nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Hrušky pokrájíme na nudličky. Ovoce spolu s hlávkovým salátem nakrájeným na kousky naaranžujeme na plochý talíř. Přidáme na dílky nakrájená rajčata, pokrájený ananas a na čtvrtiny rozkrojená, natvrdo uvařená, oloupaná vejce. Doplníme osmaženými nudličkami cibule, nudlemi a podáváme s miskou arašídové omáčky.