Gado-gado s ovocem a syrovou zeleninou

Ingredience


Ananas 300 g
Cibule 1 ks
Citrony 0.5 ks
Hrušky 2 ks
Jablka 2 ks
Nudle vaječné 170 g
Okurka salátová 0.5 ks
Rajčata 6 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Arašídová pomazánka 340 g
Chilli paprička 3 ks
Datle sušené 1 kávová lžička
Kokosové mléko 1.25 hrnek
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Ořechy burské pražené 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme arašídovou omáčku. Datlovou dužinu namočíme do 3 lžic teplé vody, po vyluhování scedíme a šťávu odložíme. Do pánvičky vložíme rozemleté chilli papričky bez semínek, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme arašídovou pomazánku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se všechna pomazánka nerozpustí. Po zhoustnutí přidáme sójovou omáčku, vylouhovanou datlovou šťávu a ochutíme solí. Vlijeme do misky a posypeme špetkou nahrubo drcených burských oříšků.
  2. Připravíme salát. Okurku oloupeme, odstraníme semínka, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 15 minut odstát. Poté opláchneme a necháme okapat. Nudle uvaříme a po vystydnutí nasekáme. Hrušky a jablka oloupeme, odstraníme jadřince, jablka nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Hrušky pokrájíme na nudličky. Ovoce spolu s hlávkovým salátem nakrájeným na kousky naaranžujeme na plochý talíř. Přidáme na dílky nakrájená rajčata, pokrájený ananas a na čtvrtiny rozkrojená, natvrdo uvařená, oloupaná vejce. Doplníme osmaženými nudličkami cibule, nudlemi a podáváme s miskou arašídové omáčky.