Nudlový salát se sezamem a praženými burskými oříšky

Ingredience


Arašídy 1 hrnek
Celer bulvový 115 g
Chilli paprička zelená 1 ks
Cibulka jarní 6 ks
Fazolové výhonky 170 g
Mrkev kořen 2 ks
Nudle vaječné 340 g
Okurka salátová 0.5 ks
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Vodní kaštany v nálevu 8 ks
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Víno rýžové čínské 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle vložíme do hrnce s vroucí vodou a uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím nakrájíme mrkev na nudličky, okurku oloupeme, odstraníme semínka a pokrájíme na kostičky. Celer oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Cibulky nadrobno nasekáme, kaštany osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Z chilli papričky odstraníme semínka a nasekáme ji najemno, fazolové výhonky omyjeme.
  2. Nudle scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme je do mísy a promícháme s připravenou zeleninou.
  3. V malé misce smícháme všechny uvedené přísady na zálivku. Touto směsí přelijeme nudle a salát rozdělíme na talíře.
  4. Sezamová semínka a oříšky nasypeme na plech, každé zvlášť, a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Sezam pečeme 5 min., oříšky 10 min. Každou porci salátu posypeme sezamovými semínky a oříšky a podáváme.