Hovězí kýta na víně

Ingredience


Bobkový list 2 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká 5 polévková lžíce
Nové koření celé 4 g
Sádlo vepřové škvařené 200 g
Slanina vepřová 100 g
Víno červené 0.5 l
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
Hovězí kýta 800 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kýtu umyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi zahřejeme sádlo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a spolu s novým kořením a bobkovým listem osmahneme. Když je cibule dozlatova dáme na pánev kýtu a ze všech stran ji opečeme.
  2. Všechno z pánve přeložíme na pekáč, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme 80 minut.
  3. Přibližně 15 minut před dokončením pečení, sejmeme poklicí, zalijeme vínem a pečeme bez ní, aby vznikla pěkná růžová kůrka.
  4. Hotové maso vyjmeme z pekáče, necháme chvilku zatuhnout a porcujeme na silnější plátky.