Polévka s jehněčím masem a těstovinami
Ingredience
Celer řapíkatý |
160 g |
Cibule |
120 g |
Hovězí vývar základní |
2 l |
Jehněčí maso |
500 g |
Mrkev kořen |
120 g |
Passata (drcená rajčata) |
400 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
5 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Fusilli |
500 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smažíme postupně po menších dávkách na oleji dozlatova. Maso vyjmeme a nadbytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Ve zbylém tuku smažíme při střední teplotě doměkka cibuli a vrátíme k ní maso.
- Vložíme nakrájenou mrkev, celer, rajčata a přilijeme hovězí vývar. Promícháme a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a polévku vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
- Přidáme těstoviny a za občasného zamíchání, aby se těstoviny nepřichytily na dno hrnce, vaříme zhruba 10 minut, až maso i těstoviny změknou. Hotovou polévku dochutíme solí a případně pepřem. Ozdobíme nakrájenou petrželkou.