Polévka s jehněčím masem a těstovinami

Ingredience


Celer řapíkatý 160 g
Cibule 120 g
Hovězí vývar základní 2 l
Jehněčí maso 500 g
Mrkev kořen 120 g
Passata (drcená rajčata) 400 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 5 g
Sůl 5 g
Těstoviny Fusilli 500 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smažíme postupně po menších dávkách na oleji dozlatova. Maso vyjmeme a nadbytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Ve zbylém tuku smažíme při střední teplotě doměkka cibuli a vrátíme k ní maso.
  2. Vložíme nakrájenou mrkev, celer, rajčata a přilijeme hovězí vývar. Promícháme a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a polévku vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
  3. Přidáme těstoviny a za občasného zamíchání, aby se těstoviny nepřichytily na dno hrnce, vaříme zhruba 10 minut, až maso i těstoviny změknou. Hotovou polévku dochutíme solí a případně pepřem. Ozdobíme nakrájenou petrželkou.