Telecí nudličky s tagliatelle
Ingredience
Cibule |
60 g |
Hovězí vývar základní |
50 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
170 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
35 g |
Tagliatelle |
600 g |
Telecí kýta |
500 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudličky z telecího masa obalíme v mouce se solí a pepřem a rychle je smažíme na másle dohněda. Vyjmeme je naběračkou s otvory a odložíme.
- Na zbylém másle smažíme cibuli 8-10 minut dozlatova, přilijeme víno a prudce vaříme, až se část tekutiny odpaří. Přidáme vývar a smetanu a opět odpaříme část tekutiny. Osolíme a opepříme podle chuti a ke konci vaření vložíme do omáčky maso.
- Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a upravíme do nahřátých talířů.
- Do omáčky vmícháme 1 lžíci parmezánu. Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny a porce posypeme parmezánem a petrželí.