Telecí nudličky s tagliatelle

Ingredience


Cibule 60 g
Hovězí vývar základní 50 ml
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 170 ml
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 35 g
Tagliatelle 600 g
Telecí kýta 500 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudličky z telecího masa obalíme v mouce se solí a pepřem a rychle je smažíme na másle dohněda. Vyjmeme je naběračkou s otvory a odložíme.
  2. Na zbylém másle smažíme cibuli 8-10 minut dozlatova, přilijeme víno a prudce vaříme, až se část tekutiny odpaří. Přidáme vývar a smetanu a opět odpaříme část tekutiny. Osolíme a opepříme podle chuti a ke konci vaření vložíme do omáčky maso.
  3. Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a upravíme do nahřátých talířů.
  4. Do omáčky vmícháme 1 lžíci parmezánu. Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny a porce posypeme parmezánem a petrželí.