Špagety s chorizem a rajčaty

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika červená 130 g
Passata (drcená rajčata) 800 g
Pepř černý mletý 5 g
Salám Chorizo 150 g
Špagety 500 g
Sůl 5 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Najemno nakrájenou cibuli, drcený česnek a nudličky salámu smažíme na oleji při střední teplotě asi 5 minut. Přidáme kostičky papriky a pod pokličkou podusíme 5 minut.
  2. Přidáme drcená rajčata, suché bílé víno a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou zvolna vaříme. Zhruba po 15 minutách pokličku odstraníme a omáčku dále vaříme asi 15 minut, částečně zredukujeme. Přidáme sůl a pepř podle chuti.
  3. Asi 15 minut předtím, než chceme pokrm podávat, uvaříme ve slané vodě špagety al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Polovinu omáčky protřeseme s těstovinami a pokrm upravíme na talíře. Navrch přidáme zbývající omáčku.