Bucatini s klobásou
Ingredience
Chilli paprička |
5 g |
Cibule |
60 g |
Klobása Chorizo |
250 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Passata (drcená rajčata) |
425 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Těstoviny Bucatini |
400 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kolečka cibule smažíme na oleji na malém ohni doměkka.
- Přidáme nakrájenou klobásu a smažíme ji 2-3 minuty. Několikrát ji přitom obrátíme.
- Přidáme rajčata (passata), víno, chilli papričku, sůl a pepř a zamícháme. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs 15-20 minut zvolna vaříme.
- Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Přidáme omáčku a zamícháme.
- Upravíme na talíře a posypeme směsí čerstvé petrželky a nastrouhaného parmezánu.