Bucatini s klobásou

Ingredience


Chilli paprička 5 g
Cibule 60 g
Klobása Chorizo 250 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Passata (drcená rajčata) 425 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 40 g
Těstoviny Bucatini 400 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kolečka cibule smažíme na oleji na malém ohni doměkka.
  2. Přidáme nakrájenou klobásu a smažíme ji 2-3 minuty. Několikrát ji přitom obrátíme.
  3. Přidáme rajčata (passata), víno, chilli papričku, sůl a pepř a zamícháme. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs 15-20 minut zvolna vaříme.
  4. Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Přidáme omáčku a zamícháme.
  5. Upravíme na talíře a posypeme směsí čerstvé petrželky a nastrouhaného parmezánu.