Rigatoni se salámem a paprikou

Ingredience


Bazalka 15 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Lilek 200 g
Olej olivový 60 ml
Olivy černé 35 g
Paprika červená 60 g
Paprika zelená 60 g
Passata (drcená rajčata) 425 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 15 g
Salám Mortadela 250 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 45 g
Těstoviny Rigatoni 500 g
Víno červené 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pod rozehřátý gril dáme papriky a ze všech stran je opečeme dohněda. Vyjmeme je z grilu a zakryjeme vlhkou utěrkou. Po vychladnutí slupku lehce sloupneme. Dužninu najemno nakrájíme a odložíme.
  2. Plátky lilku potřeme olejem a grilujeme po obou stranách dozlatova. Podle potřeby jej přitom potíráme olejem. Opečený lilek odložíme.
  3. Na zbytku oleje smažíme na pánvi doměkka kolečka cibule a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájený salám a smažíme dohněda.
  4. Přidáme passatu, víno, olivy, bazalku, petrželku, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs 15 minut zvolna vaříme. Vložíme papriku a lilek a prohřejeme je.
  5. Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Nalijeme na ně omáčku se salámem a zeleninou a promícháme.
  6. Před podáváním posypeme jednotlivé porce parmezánem.