Rigatoni se salámem a paprikou
Ingredience
Bazalka |
15 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Lilek |
200 g |
Olej olivový |
60 ml |
Olivy černé |
35 g |
Paprika červená |
60 g |
Paprika zelená |
60 g |
Passata (drcená rajčata) |
425 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
15 g |
Salám Mortadela |
250 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
45 g |
Těstoviny Rigatoni |
500 g |
Víno červené |
125 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pod rozehřátý gril dáme papriky a ze všech stran je opečeme dohněda. Vyjmeme je z grilu a zakryjeme vlhkou utěrkou. Po vychladnutí slupku lehce sloupneme. Dužninu najemno nakrájíme a odložíme.
- Plátky lilku potřeme olejem a grilujeme po obou stranách dozlatova. Podle potřeby jej přitom potíráme olejem. Opečený lilek odložíme.
- Na zbytku oleje smažíme na pánvi doměkka kolečka cibule a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájený salám a smažíme dohněda.
- Přidáme passatu, víno, olivy, bazalku, petrželku, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs 15 minut zvolna vaříme. Vložíme papriku a lilek a prohřejeme je.
- Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Nalijeme na ně omáčku se salámem a zeleninou a promícháme.
- Před podáváním posypeme jednotlivé porce parmezánem.