Vepřové koleno se zeleninou

Ingredience


Bobkový list 4 g
Česnek 5 stroužek
Cibule 240 g
Hořčice 50 ml
Mrkev kořen 360 g
Pepř černý celý 10 g
Pepř černý mletý 10 g
Pórek 300 g
Sůl 20 g
Tymián čerstvý 4 g
Vepřové koleno 1000 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso dáme do hrnce, zalijeme 3 l vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Pozvolna vaříme 60 minut.
  2. Poté odstraníme přebytečný tuk z hladiny a vyvařenou pěnu.
  3. Do vývaru přidáme pokrájenou zeleninu, česnek, koření a čerstvé bylinky, osolíme, opepříme a zvolna vaříme 90 minut.
  4. Během varu průběžně odstraňujeme tuk.
  5. Z hotového pokrmu vyjmeme koření a bylinky.
  6. Maso pokrájíme na plátky a servírujeme přelité vývarem.
  7. Zeleninu servírujeme na zvláštním talíři s hořčicí.