Vepřové koleno se zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
4 g |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
240 g |
Hořčice |
50 ml |
Mrkev kořen |
360 g |
Pepř černý celý |
10 g |
Pepř černý mletý |
10 g |
Pórek |
300 g |
Sůl |
20 g |
Tymián čerstvý |
4 g |
Vepřové koleno |
1000 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 160 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso dáme do hrnce, zalijeme 3 l vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Pozvolna vaříme 60 minut.
- Poté odstraníme přebytečný tuk z hladiny a vyvařenou pěnu.
- Do vývaru přidáme pokrájenou zeleninu, česnek, koření a čerstvé bylinky, osolíme, opepříme a zvolna vaříme 90 minut.
- Během varu průběžně odstraňujeme tuk.
- Z hotového pokrmu vyjmeme koření a bylinky.
- Maso pokrájíme na plátky a servírujeme přelité vývarem.
- Zeleninu servírujeme na zvláštním talíři s hořčicí.