Okurkové gazpacho

Ingredience


Avokádo 50 g
Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 3 plátek
Citronová šťáva 30 ml
Koriandr čerstvý 4 g
Okurka salátová 100 g
Olej olivový extra panenský 20 ml
Paprika zelená 50 g
Pažitka 4 g
Salát římský 30 g
Šalotka 40 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 380 ml
Vodka 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
  2. Do směsi přidáme natrhaný salát, vodku, citrónovou šťávu, olej, česnek a koriandr. Přidáme nadrobený chleba a necháme 4 minuty odležet.
  3. Poté vše rozmixujeme na hladkou kaši. Osolíme, opepříme a naředíme 380 ml vody.
  4. Polévku necháme dobře vychladit.
  5. Servírujeme posypané sekanou pažitkou.