Okurkové gazpacho
Ingredience
Avokádo |
50 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
3 plátek |
Citronová šťáva |
30 ml |
Koriandr čerstvý |
4 g |
Okurka salátová |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
20 ml |
Paprika zelená |
50 g |
Pažitka |
4 g |
Salát římský |
30 g |
Šalotka |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
380 ml |
Vodka |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
- Do směsi přidáme natrhaný salát, vodku, citrónovou šťávu, olej, česnek a koriandr. Přidáme nadrobený chleba a necháme 4 minuty odležet.
- Poté vše rozmixujeme na hladkou kaši. Osolíme, opepříme a naředíme 380 ml vody.
- Polévku necháme dobře vychladit.
- Servírujeme posypané sekanou pažitkou.