Omeleta s houbami pro dřevorubce

Ingredience


Anglická slanina 130 g
Brambory 350 g
Cibule 2 ks
Cukr krupice 2 špetka
Hořčice 1 kávová lžička
Hříbky čerstvé 130 g
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Olej slunečnicový 35 g
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme a uvaříme doměkka ve slupce. Pak je scedíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka.
  2. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Očištěné hříbky omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
  3. V pekáčku si na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní hříbky, které osolíme (0,5 lžičky), posypeme kmínem, černým pepřem a dusíme je doměkka.
  4. Na houby dáme kolečka rajčat, která osolíme (0,5 lžičky), opepříme bílým pepřem, posypeme několika špetkami cukru a dále dusíme do doby, až rajčata pustí šťávu.
  5. Pak přidáme anglickou slaninu, na ni dáme plátky brambor, které též osolíme (0,5 lžičky), posypeme drceným kmínem a zlehka celou směs nadzdvihneme a lehce promícháme.
  6. Do 1 dl smetany rozšleháme vejce s hořčicí a celou směs přelijeme. Pak dáme pekáček do rozehřáté trouby a omeletu zapečeme při 220°C přibližně 10-15 minut dozlatova.
  7. Omeletu rozdělíme na talíře a podáváme horkou.