Omeleta s houbami pro dřevorubce
Ingredience
Anglická slanina |
130 g |
Brambory |
350 g |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
2 špetka |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Hříbky čerstvé |
130 g |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
35 g |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme a uvaříme doměkka ve slupce. Pak je scedíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka.
- Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Očištěné hříbky omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
- V pekáčku si na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní hříbky, které osolíme (0,5 lžičky), posypeme kmínem, černým pepřem a dusíme je doměkka.
- Na houby dáme kolečka rajčat, která osolíme (0,5 lžičky), opepříme bílým pepřem, posypeme několika špetkami cukru a dále dusíme do doby, až rajčata pustí šťávu.
- Pak přidáme anglickou slaninu, na ni dáme plátky brambor, které též osolíme (0,5 lžičky), posypeme drceným kmínem a zlehka celou směs nadzdvihneme a lehce promícháme.
- Do 1 dl smetany rozšleháme vejce s hořčicí a celou směs přelijeme. Pak dáme pekáček do rozehřáté trouby a omeletu zapečeme při 220°C přibližně 10-15 minut dozlatova.
- Omeletu rozdělíme na talíře a podáváme horkou.