Tomatová esence
Ingredience
Bazalka |
6 g |
Celer řapíkatý |
60 g |
Cukr třtinový |
10 g |
Fenykl sladký - hlíza |
40 g |
Pepř cayenský |
2 špetka |
Rajčata |
2500 g |
Šalotka |
60 g |
Sůl |
10 g |
Tymián čerstvý |
4 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 ml |
Česnek |
1 stroužek |
Tabasco |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 140 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu očistíme a omyjeme.
- 2,2 kila rajčat, celer, šalotku, fenykl, česnek, tymián pokrájíme na drobné kousky.
- Vše přendáme do větší mísy, přisypeme pepř, přilijeme worcester a tabasco, osolíme a osladíme.
- Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu marinovat 7 hodin.
- Vzniklou směs poté nahrubo rozmixujeme a propasírujeme přes dvojité plátno.
- Necháme pozvolna protéci plátnem po dobu 120 minut.
- Esenci servírujeme ozdobenou zbytkem pokrájených rajčat a bazalkou.