Tomatová esence

Ingredience


Bazalka 6 g
Celer řapíkatý 60 g
Cukr třtinový 10 g
Fenykl sladký - hlíza 40 g
Pepř cayenský 2 špetka
Rajčata 2500 g
Šalotka 60 g
Sůl 10 g
Tymián čerstvý 4 g
Worcester (worcesterská omáčka) 2 ml
Česnek 1 stroužek
Tabasco 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu očistíme a omyjeme.
  2. 2,2 kila rajčat, celer, šalotku, fenykl, česnek, tymián pokrájíme na drobné kousky.
  3. Vše přendáme do větší mísy, přisypeme pepř, přilijeme worcester a tabasco, osolíme a osladíme.
  4. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladu marinovat 7 hodin.
  5. Vzniklou směs poté nahrubo rozmixujeme a propasírujeme přes dvojité plátno.
  6. Necháme pozvolna protéci plátnem po dobu 120 minut.
  7. Esenci servírujeme ozdobenou zbytkem pokrájených rajčat a bazalkou.