Vývar se sýrovými noky
Ingredience
Celer bulvový |
40 g |
Kedlubna |
60 g |
Květák |
50 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
50 g |
Mrkev kořen |
70 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pažitka |
4 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kořen |
50 g |
Petržel - nať |
5 g |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
30 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar drůbeží |
2000 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme mrkev, petržel, celer a kedlubnu. Vše pokrájíme na drobnější nudličky.
- Květák rozebereme na růžičky.
- Máslo rozpálíme a osmahneme na něm veškerou zeleninu. Smažíme 3 minuty.
- Poté přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vmícháme sekanou petržel. Vaříme 5 minut.
- Vejce smícháme s moukou, nastrouhaným sýrem, sekanou pažitkou a muškátovým oříškem.
- Dobře prohněteme a lžičkou vykrajujeme malé nočky. Ty necháme povařit 4 minuty v polévce.