Vývar se sýrovými noky

Ingredience


Celer bulvový 40 g
Kedlubna 60 g
Květák 50 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 50 g
Mrkev kořen 70 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pažitka 4 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kořen 50 g
Petržel - nať 5 g
Sůl 2 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 30 g
Vejce slepičí 1 ks
Vývar drůbeží 2000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme mrkev, petržel, celer a kedlubnu. Vše pokrájíme na drobnější nudličky.
  2. Květák rozebereme na růžičky.
  3. Máslo rozpálíme a osmahneme na něm veškerou zeleninu. Smažíme 3 minuty.
  4. Poté přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vmícháme sekanou petržel. Vaříme 5 minut.
  5. Vejce smícháme s moukou, nastrouhaným sýrem, sekanou pažitkou a muškátovým oříškem.
  6. Dobře prohněteme a lžičkou vykrajujeme malé nočky. Ty necháme povařit 4 minuty v polévce.