Dušený králík

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Jíška instantní 1 polévková lžíce
Králičí maso 800 g
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej stolní 1 polévková lžíce
Zelenina kořenová 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchneme, osušíme a naporcujeme králíka. Jednotlivé porce osmahneme ze všech stran na oleji. Přidáme nakrájenou cibulku a česnek. Podlijeme hrnkem vody, osolíme, přidáme majoránku a necháme dusit.
  2. Na pánvi orestujeme zeleninu na másle, osolíme a necháme trochu podusit.
  3. Králičí maso vyndáme a vykostíme, šťávu zahustíme jíškou a přivedeme k varu, mícháme.
  4. Maso vložíme do hotové omáčky, přidáme zeleninu, prohřejeme a podáváme.