Dušený králík
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Jíška instantní |
1 polévková lžíce |
Králičí maso |
800 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Zelenina kořenová |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchneme, osušíme a naporcujeme králíka. Jednotlivé porce osmahneme ze všech stran na oleji. Přidáme nakrájenou cibulku a česnek. Podlijeme hrnkem vody, osolíme, přidáme majoránku a necháme dusit.
- Na pánvi orestujeme zeleninu na másle, osolíme a necháme trochu podusit.
- Králičí maso vyndáme a vykostíme, šťávu zahustíme jíškou a přivedeme k varu, mícháme.
- Maso vložíme do hotové omáčky, přidáme zeleninu, prohřejeme a podáváme.