Fazolová polévka se slaninou

Ingredience


Cibule 120 g
Fazole bílé sterilované 800 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Slanina vepřová 60 g
Smetana 16% (pochoutková) 100 ml
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 4 g
Vývar drůbeží 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Máslo rozpálíme a cibuli osmahneme dozlatova.
  2. Poté přimícháme fazole, koření a vývar. Uvedeme k varu a vaříme 12 minut.
  3. Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme, vmícháme smetanu.
  4. Slaninu pokrájíme na menší kousky a osmahneme dozlatova na pánvi.
  5. Jednotlivé porce servírujeme posypané slaninou a sekanou petrželí.