Fazolová polévka se slaninou
Ingredience
Cibule |
120 g |
Fazole bílé sterilované |
800 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
4 g |
Vývar drůbeží |
750 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Máslo rozpálíme a cibuli osmahneme dozlatova.
- Poté přimícháme fazole, koření a vývar. Uvedeme k varu a vaříme 12 minut.
- Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme, vmícháme smetanu.
- Slaninu pokrájíme na menší kousky a osmahneme dozlatova na pánvi.
- Jednotlivé porce servírujeme posypané slaninou a sekanou petrželí.