Pórková polévka s pomerančovou kůrou
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Celer řapíkatý |
60 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 špetka |
Cibule |
160 g |
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Cukr krupice |
10 g |
Kroupy ječné |
250 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
70 g |
Pórek |
400 g |
Rajčata |
100 g |
Rozmarýn čerstvý |
3 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
2500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
- Olej necháme rozehřát a zeleninu na něm pozvolna osmahneme. Smažíme cca 5 minut.
- Kroupy uvaříme dle návodu výrobce.
- K smažící se zelenině přidáme pomerančovou kůru, lisovaný česnek, chilli a cukr.
- Minutu smažíme, poté promícháme rajčata a pomerančovou šťávu.
- Kroupy slijeme a společně s cizrnou přimícháme do polévky.
- Zalijeme vývarem, přidáme koření a uvedeme k varu.
- Polévku vaříme 20 minut.
- Osolíme, opepříme.