Pórková polévka s pomerančovou kůrou

Ingredience


Bobkový list 1 g
Celer řapíkatý 60 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 špetka
Cibule 160 g
Cizrna konzervovaná 400 g
Cukr krupice 10 g
Kroupy ječné 250 g
Mrkev kořen 80 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 70 g
Pórek 400 g
Rajčata 100 g
Rozmarýn čerstvý 3 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 2500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
  2. Olej necháme rozehřát a zeleninu na něm pozvolna osmahneme. Smažíme cca 5 minut.
  3. Kroupy uvaříme dle návodu výrobce.
  4. K smažící se zelenině přidáme pomerančovou kůru, lisovaný česnek, chilli a cukr.
  5. Minutu smažíme, poté promícháme rajčata a pomerančovou šťávu.
  6. Kroupy slijeme a společně s cizrnou přimícháme do polévky.
  7. Zalijeme vývarem, přidáme koření a uvedeme k varu.
  8. Polévku vaříme 20 minut.
  9. Osolíme, opepříme.