Telecí játra se slaninou

Ingredience


Cibule 250 g
Játra telecí 750 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 75 g
Sůl 25 g
Tuk 180 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Protkneme je hranolky slaniny a opepříme je.
  2. Na polovině tuku dorůžova osmažíme cibuli nakrájenou na plátky a částečně ji zalijeme vodou.
  3. Do základu vložíme opepřená játra a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Občas přeléváme vzniklou šťávou.
  4. Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou z druhé poloviny tuku a z hladké mouky, zalijeme ji teplou vodou a rozmícháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme.
  5. Nakonec omáčku procedíme.
  6. Při podávání játra krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.