Quinoová polévka
Ingredience
Bujón zeleninový |
1 ks |
Celer řapíkatý |
100 g |
Cibule |
80 g |
Mrkev kořen |
140 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Quinoa |
100 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
400 g |
Rozmarýn čerstvý |
3 g |
Sůl |
1 špetka |
Zelí hlávkové bílé |
100 g |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky. Obojí poté osmahneme na rozpáleném oleji.
- Smažíme 5 minut, poté přimícháme quinou.
- Osolíme, opepříme, přidáme rajčata, rozmarýn, bujon a 1500 ml horké vody. Uvedeme k varu.
- Mezitím si pokrájíme zelí a celer a obojí přimícháme do polévky.
- Vaříme cca 12 minut.
- Uvařenou polévku dochutíme solí a pepřem.