Quinoová polévka

Ingredience


Bujón zeleninový 1 ks
Celer řapíkatý 100 g
Cibule 80 g
Mrkev kořen 140 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Quinoa 100 g
Rajčata sušená sterilovaná 400 g
Rozmarýn čerstvý 3 g
Sůl 1 špetka
Zelí hlávkové bílé 100 g
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky. Obojí poté osmahneme na rozpáleném oleji.
  2. Smažíme 5 minut, poté přimícháme quinou.
  3. Osolíme, opepříme, přidáme rajčata, rozmarýn, bujon a 1500 ml horké vody. Uvedeme k varu.
  4. Mezitím si pokrájíme zelí a celer a obojí přimícháme do polévky.
  5. Vaříme cca 12 minut.
  6. Uvařenou polévku dochutíme solí a pepřem.