Pikantní polévka servírovaná v bochníku
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Chléb konzumní |
4 ks |
Cibule |
70 g |
Kukuřice mražená |
450 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Olej olivový |
10 ml |
Paprika červená |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
800 ml |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- Papriky zbavíme jádřinců a stopek a pokrájíme na nudličky.
- Olej rozpálíme s máslem, přidáme cibuli, krájenou papriku a nasekanou chilli papričku.
- Smažíme 6 minut, poté vsypeme kukuřici a upravujeme další 2 minuty.
- Polovinu zeleninové směsi rozmixujeme.
- Obojí smícháme dohromady a naředíme vývarem.
- Osolíme a opepříme a vaříme 6 minut.
- Hotovou polévku zjemníme smetanou.
- Bochníky chleba seřízneme na vrchní straně, střídku vydlabeme a takto upravený chleba naplníme polévkou.