Pikantní polévka servírovaná v bochníku

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Chléb konzumní 4 ks
Cibule 70 g
Kukuřice mražená 450 g
Máslo čerstvé 15 g
Olej olivový 10 ml
Paprika červená 80 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 800 ml
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
  2. Papriky zbavíme jádřinců a stopek a pokrájíme na nudličky.
  3. Olej rozpálíme s máslem, přidáme cibuli, krájenou papriku a nasekanou chilli papričku.
  4. Smažíme 6 minut, poté vsypeme kukuřici a upravujeme další 2 minuty.
  5. Polovinu zeleninové směsi rozmixujeme.
  6. Obojí smícháme dohromady a naředíme vývarem.
  7. Osolíme a opepříme a vaříme 6 minut.
  8. Hotovou polévku zjemníme smetanou.
  9. Bochníky chleba seřízneme na vrchní straně, střídku vydlabeme a takto upravený chleba naplníme polévkou.