Polévka s vůní Mexika

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 80 g
Hovězí vývar základní 1500 ml
Koriandr čerstvý 1 špetka
Maso mleté - mix 250 g
Mléko polotučné 20 ml
Mouka kukuřičná 30 g
Paprika zelená 70 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 300 g
Rýže loupaná 100 g
Šalotka 40 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobnější kousky.
  2. Papriky omyjeme, zbavíme stopek a jádřinců a pokrájíme na kratší nudličky.
  3. Vývar uvedeme k varu, přidáme krájenou zeleninu, rajčata a rýži.
  4. Osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme cca 12 minut.
  5. Mezitím si smícháme maso s kukuřičkou moukou, vejcem, mlékem, nakrájeným česnekem a šalotkou.
  6. Ochutíme koriandrem, solí a pepřem a ze směsi vytvarujeme malé knedlíčky.
  7. Ty přidáme do vývaru a necháme povařit cca 15 minut.