Polévka s vůní Mexika
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
80 g |
Hovězí vývar základní |
1500 ml |
Koriandr čerstvý |
1 špetka |
Maso mleté - mix |
250 g |
Mléko polotučné |
20 ml |
Mouka kukuřičná |
30 g |
Paprika zelená |
70 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 g |
Rýže loupaná |
100 g |
Šalotka |
40 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobnější kousky.
- Papriky omyjeme, zbavíme stopek a jádřinců a pokrájíme na kratší nudličky.
- Vývar uvedeme k varu, přidáme krájenou zeleninu, rajčata a rýži.
- Osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme cca 12 minut.
- Mezitím si smícháme maso s kukuřičkou moukou, vejcem, mlékem, nakrájeným česnekem a šalotkou.
- Ochutíme koriandrem, solí a pepřem a ze směsi vytvarujeme malé knedlíčky.
- Ty přidáme do vývaru a necháme povařit cca 15 minut.