Koláč s jablky a pudinkem

Ingredience


Cukr krupice 4 polévková lžíce
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 20 g
Máslo čerstvé 10 g
Minerální voda perlivá 5 polévková lžíce
Mouka polohrubá 600 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Tuk rostlinný 250 g
Banány 2 ks
Cukr krupice 14 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
Jablka 1.5 kg
Rozinky bílé 150 g
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 1.5 l
Pudinkový prášek - vanilkový 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky prosejeme mouku, vysypeme prášek do pečiva s vanilkovým cukrem a promícháme. Přidáme Heru s perlivou vodou, dáme ještě cukr a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva stejné díly.
  2. Na vale těsto vyválíme a dáme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Těsto zas posypeme strouhankou a vysypeme na něho jablka, které zalijeme uvařeným pudinkem, přikryjeme druhým dílem, propícháme ho vidličkou a dáme do mírně vyhřáté trouby péct přibližně na 20 minut.
  3. Upečený koláč necháme vychladnout a posypeme ho moučkovým cukrem.
  4. Náplň: Do misky na struhadle nastrouháme celá jablka, potom z nich vymačkáme šťávu a přidáme cukr krystal, vanilkový cukr, rozinky, na kolečka nakrájené banány a promícháme
  5. Pudink:
  6. Do hrnce vylijeme půlku mléka a druhou půlku dáme do misky, kam vysypeme pudinkové prášky, pořádně je rozšleháme, přidáme cukr a vylijeme do vařícího mléka. Za stálého míchání vaříme a z plotny ho sundáme, až bude hustý.