Kuřecí vývar s bramborami
Ingredience
Brambory |
300 g |
Cibule |
60 g |
Kuřecí maso vařené |
300 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Mrkev kořen |
70 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
150 g |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
4 g |
Vývar drůbeží |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme mrkev a brambory. Obojí pokrájíme na drobnější kousky.
- Pórek pečlivě omyjeme, dbáme na dobré vymytí veškeré usazené zeminy mezi listy. Nakrájíme na kolečka.
- Polovinu másla rozpálíme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme brambory a mrkev, smažíme 5 minut. Poté přisypeme pórek a tymián, smažíme 3 minuty.
- Zbytek másla rozpustíme a vmícháme do něj mouku, za stálého míchání povaříme 5 minut. Postupně vlijeme vývar a celou směs vmícháme do polévky. Přiklopené povaříme 12 minut. Maso pokrájíme na drobnější kousky, vmícháme je do polévky. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Osolíme a opepříme.
- Povaříme 5 minut a ihned servírujeme.