Kuřecí vývar s bramborami

Ingredience


Brambory 300 g
Cibule 60 g
Kuřecí maso vařené 300 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Mrkev kořen 70 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 150 g
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 4 g
Vývar drůbeží 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme mrkev a brambory. Obojí pokrájíme na drobnější kousky.
  2. Pórek pečlivě omyjeme, dbáme na dobré vymytí veškeré usazené zeminy mezi listy. Nakrájíme na kolečka.
  3. Polovinu másla rozpálíme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme brambory a mrkev, smažíme 5 minut. Poté přisypeme pórek a tymián, smažíme 3 minuty.
  4. Zbytek másla rozpustíme a vmícháme do něj mouku, za stálého míchání povaříme 5 minut. Postupně vlijeme vývar a celou směs vmícháme do polévky. Přiklopené povaříme 12 minut. Maso pokrájíme na drobnější kousky, vmícháme je do polévky. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Osolíme a opepříme.
  5. Povaříme 5 minut a ihned servírujeme.