Polévka z hrášku zdobená mátou
Ingredience
Brambory zimní |
80 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Hrášek mražený |
350 g |
Máta |
4 g |
Olej olivový |
12 ml |
Smetana 16% (pochoutková) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
400 ml |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a rozdrtíme.
- Olej necháme rozpálit a osmahneme na něm cibuli a česnek. Smažíme 4 minuty, poté přilijeme vývar a 400 ml vody, osolíme.
- Brambory zbavíme slupek a pokrájíme na menší kostičky. Přidáme do polévky. Vaříme 12 minut. Poté přisypeme hrášek a 3 g máty. Přikryté vaříme 5 minut, pak polévku rozmixujeme na hladký krém.
- Servírujeme zdobené zbytkem máty a troškou smetany.