Polévka z hrášku zdobená mátou

Ingredience


Brambory zimní 80 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Hrášek mražený 350 g
Máta 4 g
Olej olivový 12 ml
Smetana 16% (pochoutková) 100 ml
Sůl 1 špetka
Voda pitná 400 ml
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a rozdrtíme.
  2. Olej necháme rozpálit a osmahneme na něm cibuli a česnek. Smažíme 4 minuty, poté přilijeme vývar a 400 ml vody, osolíme.
  3. Brambory zbavíme slupek a pokrájíme na menší kostičky. Přidáme do polévky. Vaříme 12 minut. Poté přisypeme hrášek a 3 g máty. Přikryté vaříme 5 minut, pak polévku rozmixujeme na hladký krém.
  4. Servírujeme zdobené zbytkem máty a troškou smetany.