Chorizo s fusilli

Ingredience


Anglická slanina 75 g
Bobkový list 1 ks
Cibule 60 g
Hovězí vývar základní 125 ml
Majoránka 10 g
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev kořen 60 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Salám Chorizo 200 g
Sůl 5 g
Těstoviny Rigatoni 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kolečka nakrájenou cibuli a mrkev smažíme s bobkovým listem na másle a oleji, až cibule zesklovatí a změkne. Přidáme nudličky slaniny, kolečka salámu a mícháme, dokud slanina nezačne mírně hnědnout.
  2. Polovinu konzervovaných rajčat vložíme do cedníku, vymačkáme z nich tekutinu, dužninu rozmačkáme rukou a přidáme na pánev. Ostatní rajčata použijeme celá. Osolíme je a opepříme, na malém ohni 30 minut zvolna dusíme. Podle potřeby omáčku podléváme vývarem.
  3. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme zpět do hrnce. Vmícháme majoránku a omáčku a servírujeme.