Chorizo s fusilli
Ingredience
Anglická slanina |
75 g |
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
60 g |
Hovězí vývar základní |
125 ml |
Majoránka |
10 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Salám Chorizo |
200 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Rigatoni |
400 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kolečka nakrájenou cibuli a mrkev smažíme s bobkovým listem na másle a oleji, až cibule zesklovatí a změkne. Přidáme nudličky slaniny, kolečka salámu a mícháme, dokud slanina nezačne mírně hnědnout.
- Polovinu konzervovaných rajčat vložíme do cedníku, vymačkáme z nich tekutinu, dužninu rozmačkáme rukou a přidáme na pánev. Ostatní rajčata použijeme celá. Osolíme je a opepříme, na malém ohni 30 minut zvolna dusíme. Podle potřeby omáčku podléváme vývarem.
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme zpět do hrnce. Vmícháme majoránku a omáčku a servírujeme.