Palačinkové závitky se salátem

Ingredience


Cibulka jarní 6 ks
Fazolové výhonky 100 g
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Krevety tygří 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 135 g
Okurka salátová 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Salát ledový 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cukr krupice 2 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Ocet rýžový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Ředkvička 115 g
Šalotka 2 ks
Zázvor celý 1 polévková lžíce
Zelí čínské 115 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky rozklepneme vajíčka, za stálého míchání přidáme sůl, lžičku oleje a mouku. Vymícháme v hladké těsto, poté postupně přiléváme vodu. Směs přelijeme do džbánku a necháme 15–20 min odstát.
  2. Menší pánev potřeme olejem a rozpálíme. Po částech vléváme těsto a smažíme tenké palačinky. Po každé straně cca 1/2 min. Odkládáme je na sebe na talíř a udržujeme teplé.
  3. Na nádivku rozpálíme v pánvi olej, přidáme nakrájený zázvor, rozmačkaný česnek, nadrobno pokrájené chilli papričky bez semínek a za stálého míchání orestujeme cca 1–2 min. Poté vmícháme ocet, cukr, nastrouhané ředkvičky, nastrouhanou mrkev, nakrouhané zelí a nadrobno nakrájenou šalotku. Zahříváme cca 3–4 min, dokud zelenina nezměkne.
  4. Na přílohu nakrájíme salátové listy, okurku pokrájíme na plátky, rozdělíme na talíře společně s fazolovými výhonky, jarními cibulkami a uvařenými krevetami.
  5. Hotovou směs podáváme s palačinkami, krevetami a zeleninovým salátem. Dozdobíme lístky koriandru.