Zeleninový salát s kokosovo-mátovou zálivkou

Ingredience


Fazolové lusky zelené 115 g
Fazolové výhonky 115 g
Hrachové lusky 115 g
Okurka salátová 0.5 ks
Salát ledový 0.25 ks
Sůl 1 špetka
Zelí čínské 115 g
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička zelená 1 ks
Cukr krupice 2 kávová lžička
Kokosový krém 3 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Máta 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 kávová lžička
Voda pitná 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cca 4 minuty v ní spaříme rozkrojené hrachové a fazolové lusky společně s oloupanou a na plátky nakrájenou okurkou. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
  2. Mezitím připravíme zálivku. V hmoždíři utřeme rozmačkaný česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a cukr. Poté přidáme kokosový krém, vařící vodu, rybí omáčku, olej, šťávu vymačkanou z limetky a nakrájenou mátu. Důkladně promícháme.
  3. Zelí nakrouháme nahrubo a společně s fazolovými výhonky a spařenou zeleninou naaranžujeme do košíku vyloženého salátovými listy. Zálivku podáváme v misce zvlášť.