Zeleninový salát s kokosovo-mátovou zálivkou
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
115 g |
Fazolové výhonky |
115 g |
Hrachové lusky |
115 g |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Salát ledový |
0.25 ks |
Sůl |
1 špetka |
Zelí čínské |
115 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička zelená |
1 ks |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Kokosový krém |
3 polévková lžíce |
Limetka |
1 ks |
Máta |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cca 4 minuty v ní spaříme rozkrojené hrachové a fazolové lusky společně s oloupanou a na plátky nakrájenou okurkou. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- Mezitím připravíme zálivku. V hmoždíři utřeme rozmačkaný česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a cukr. Poté přidáme kokosový krém, vařící vodu, rybí omáčku, olej, šťávu vymačkanou z limetky a nakrájenou mátu. Důkladně promícháme.
- Zelí nakrouháme nahrubo a společně s fazolovými výhonky a spařenou zeleninou naaranžujeme do košíku vyloženého salátovými listy. Zálivku podáváme v misce zvlášť.