Zeleninové placičky s bylinkami

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 2 polévková lžíce
Celer řapíkatý 150 g
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná celozrnná 100 g
Mrkev kořen 150 g
Muškátový oříšek 2 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Pohanka loupaná 50 g
Pórek 150 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpálíme v hrnci 50 g másla, přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Po sundání hrnce z hořáku přidáme pšeničnou mouku a drcenou pohanku. Hrnec opět dáme na sporák a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny nádoby.
  2. Horké těsto přendáme do mísy, zapracujeme vejce a těsto necháme částečně zchladit.
  3. Očistíme a omyjeme pórek a nakrájíme ho na tenké kroužky. Očištěnou mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na jemno. Zeleninu na zbývajícím másle podusíme a smícháme ji s těstem a nasekanými bylinkami. Výrazně ochutíme solí, pepřem a muškátem.
  4. Troubu si předehřejeme na 220 °C. Navlhčenýma rukama tvarujeme placičky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Placičky pečeme 10 minut. Poté snížíme teplotu na 175 °a pečeme ještě asi 20 minut.