Zeleninové placičky s bylinkami
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
2 polévková lžíce |
Celer řapíkatý |
150 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná celozrnná |
100 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pohanka loupaná |
50 g |
Pórek |
150 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpálíme v hrnci 50 g másla, přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Po sundání hrnce z hořáku přidáme pšeničnou mouku a drcenou pohanku. Hrnec opět dáme na sporák a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny nádoby.
- Horké těsto přendáme do mísy, zapracujeme vejce a těsto necháme částečně zchladit.
- Očistíme a omyjeme pórek a nakrájíme ho na tenké kroužky. Očištěnou mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na jemno. Zeleninu na zbývajícím másle podusíme a smícháme ji s těstem a nasekanými bylinkami. Výrazně ochutíme solí, pepřem a muškátem.
- Troubu si předehřejeme na 220 °C. Navlhčenýma rukama tvarujeme placičky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Placičky pečeme 10 minut. Poté snížíme teplotu na 175 °a pečeme ještě asi 20 minut.