Podkrkonošský holeček

Ingredience


Brambory 800 g
Cibule 3 ks
Cukr krupice 2 kávová lžička
Kmín celý 1 kávová lžička
Mléko - podmáslí 1 l
Sádlo škvařené 30 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vepřové škvarky 70 g
Voda pitná 1.8 l
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a kmín, uvaříme doměkka.
  2. Kysané zelí dáme do druhého hrnce, přidáme cukr, 2-3 dl vody, zelí podusíme, pak zelí slijeme ze zbytku vody. Uvařené brambory scedíme a smícháme je se zelím.
  3. Oloupané cibule pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném sádle osmažíme cibuli dorůžova, přidáme k ní škvarky, společně je osmažíme dozlatova.
  4. Cibuli, škvarky a sádlo, na kterém se smažila cibule, přimícháme do brambor se zelím, případně dosolíme a každou porci "holečku" podáváme se sklenicí podmáslí.