Smetanový mražený krém s ricotou a višněmi - cassata
Ingredience
Citronová kůra |
2 polévková lžíce |
Čokoláda 70% kakao |
85 g |
Cukr moučkový |
22.4 g |
Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
500 ml |
Sýr Ricotta |
310 g |
Višně |
45 g |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve připravíme cukrový sirup. V kastrůlku ve vodě na ohni rozmícháváme moučkový cukr do jeho úplného rozpuštění. Když se cukr ve vodě rozpustí,necháme sirup na ohni ještě 2 minuty probublat. Potom sirup necháme částečně vychladnout.
- Potom propasírujeme přes síto do velké mísy ricotu, do které vmícháme cukrový sirup. Do této směsi vmícháme nasekanou čokoládu, proslazené višně, nasekanou proslazenou citrusovou kůru, rozdrcené nebo mleté ořechy a sherry. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.
- Touto směsí naplníme formu na srnčí hřbet, kterou jsme vyložili potravinovou fólií. Obsah formy překryjeme zbytkem přečnívající fólie a dáme mrazit do mrazáku.
- Mražený moučník podáváme nakrájený na plátky.