Smetanový mražený krém s ricotou a višněmi - cassata

Ingredience


Citronová kůra 2 polévková lžíce
Čokoláda 70% kakao 85 g
Cukr moučkový 22.4 g
Ořechy vlašské 2 polévková lžíce
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 500 ml
Sýr Ricotta 310 g
Višně 45 g
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme cukrový sirup. V kastrůlku ve vodě na ohni rozmícháváme moučkový cukr do jeho úplného rozpuštění. Když se cukr ve vodě rozpustí,necháme sirup na ohni ještě 2 minuty probublat. Potom sirup necháme částečně vychladnout.
  2. Potom propasírujeme přes síto do velké mísy ricotu, do které vmícháme cukrový sirup. Do této směsi vmícháme nasekanou čokoládu, proslazené višně, nasekanou proslazenou citrusovou kůru, rozdrcené nebo mleté ořechy a sherry. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.
  3. Touto směsí naplníme formu na srnčí hřbet, kterou jsme vyložili potravinovou fólií. Obsah formy překryjeme zbytkem přečnívající fólie a dáme mrazit do mrazáku.
  4. Mražený moučník podáváme nakrájený na plátky.