Noky se smaženými houbami

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 300 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Sůl 3 kávová lžička
Vejce slepičí 9 ks
Voda pitná 3.3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté houby nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
  2. V pánvi rozpálíme sádlo a cibulku zpěníme. Přidáme k ní pokrájené houby, které osolíme podle chuti, okořeníme pepřem, kmínem, nejdříve je s cibulkou dusíme do doby, až se z nich vyvaří voda, pak je osmažíme dozlatova. Přimícháme vejce, osolíme (asi 1 lžička), usmažíme klasickou smaženici.
  3. Do mísy dáme hladkou mouku, 1 vejce a vodu (přibližně 2-3 l), vymícháme hladké husté těsto na nočky.
  4. V hrnci přivedeme k varu 2,5-3 litry vody, dáme do ní lžičku soli a z těsta lžičkou vykrojené nočky naházíme do vařící vody. Vaříme je přibližně 3-5 minut.
  5. Když nočky vyplavou, vyjmeme je a zamícháme do osmažených hub.