Noky se smaženými houbami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
300 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Sůl |
3 kávová lžička |
Vejce slepičí |
9 ks |
Voda pitná |
3.3 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté houby nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
- V pánvi rozpálíme sádlo a cibulku zpěníme. Přidáme k ní pokrájené houby, které osolíme podle chuti, okořeníme pepřem, kmínem, nejdříve je s cibulkou dusíme do doby, až se z nich vyvaří voda, pak je osmažíme dozlatova. Přimícháme vejce, osolíme (asi 1 lžička), usmažíme klasickou smaženici.
- Do mísy dáme hladkou mouku, 1 vejce a vodu (přibližně 2-3 l), vymícháme hladké husté těsto na nočky.
- V hrnci přivedeme k varu 2,5-3 litry vody, dáme do ní lžičku soli a z těsta lžičkou vykrojené nočky naházíme do vařící vody. Vaříme je přibližně 3-5 minut.
- Když nočky vyplavou, vyjmeme je a zamícháme do osmažených hub.