Krémová polévka z pangasiuse

Ingredience


Citronová šťáva 20 ml
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej olivový 30 ml
Pangasius - filety 200 g
Pepř černý celý 2 g
Petržel - nať 4 g
Šalotka 60 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vývar rybí 750 ml
Voda pitná 240 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rybu pokrájíme na kostky. Olej rozpálíme, osmahneme na něm šalotku a rybu. Občas zamícháme, aby se ryba nepřichytila ke dnu. Smažíme 5 minut, poté podlijeme vývarem.
  2. Z rozpáleného másla a mouky usmažíme jíšku, smažíme 2 minuty za pečlivého míchání. Přilijeme 240 ml vody, osolíme a opepříme. Směs nalijeme k polévce. Osolíme, opepříme, vaříme 15 minut. Pak polévku odstavíme a vmícháme rozšlehaný žloutek. Dochutíme citronovou šťávou.
  3. Petrželku nasekáme a jednotlivé porce jí ozdobíme.