Krémová polévka z pangasiuse
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pangasius - filety |
200 g |
Pepř černý celý |
2 g |
Petržel - nať |
4 g |
Šalotka |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar rybí |
750 ml |
Voda pitná |
240 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rybu pokrájíme na kostky. Olej rozpálíme, osmahneme na něm šalotku a rybu. Občas zamícháme, aby se ryba nepřichytila ke dnu. Smažíme 5 minut, poté podlijeme vývarem.
- Z rozpáleného másla a mouky usmažíme jíšku, smažíme 2 minuty za pečlivého míchání. Přilijeme 240 ml vody, osolíme a opepříme. Směs nalijeme k polévce. Osolíme, opepříme, vaříme 15 minut. Pak polévku odstavíme a vmícháme rozšlehaný žloutek. Dochutíme citronovou šťávou.
- Petrželku nasekáme a jednotlivé porce jí ozdobíme.