Česnekový krém
Ingredience
Brambory |
100 g |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
60 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
350 ml |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
5 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
30 g |
Vývar drůbeží |
350 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme v hrnci, přidáme cibuli a smažíme dozlatova, poté přisypeme polovinu česneku. Minutu smažíme, přilijeme vývar, mléko, přidáme brambory. Osolíme, opepříme a vaříme 15 minut.
- Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu. Přimícháme třetinu zbylého česneku, uvedeme k varu. Zbytek česneku osmahneme dozlatova na rozpáleném oleji.
- Hotovou polévku jím ozdobíme, posypeme strouhaným sýrem a rukolou.