Česnekový krém

Ingredience


Brambory 100 g
Česnek 5 stroužek
Cibule 60 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 350 ml
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 5 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 30 g
Vývar drůbeží 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme v hrnci, přidáme cibuli a smažíme dozlatova, poté přisypeme polovinu česneku. Minutu smažíme, přilijeme vývar, mléko, přidáme brambory. Osolíme, opepříme a vaříme 15 minut.
  2. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu. Přimícháme třetinu zbylého česneku, uvedeme k varu. Zbytek česneku osmahneme dozlatova na rozpáleném oleji.
  3. Hotovou polévku jím ozdobíme, posypeme strouhaným sýrem a rukolou.