Zabijačková polévka
Ingredience
Celer bulvový |
40 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
70 g |
Kroupy ječné |
150 g |
Majoránka |
2 špetka |
Mrkev kořen |
40 g |
Pepř černý celý |
2 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
40 g |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová plec |
400 g |
Vepřové jelítko |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 165 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření.
- Zeleninu očistíme a necháme vcelku, přidáme k masu. Přiklopené vaříme 120 minut. Poté vývar přelijeme do jiného hrnce.
- Kroupy a sádlo dáme do hrnce, zalijeme vodou, hladina by měla být cca 3 cm nad nimi. Uvedeme k varu a vaříme přiklopené 40 minut.
- Uvařené kroupy dáme do vývaru, přidáme prejt z jelit a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut.
- Do hotové polévky vmícháme kmín, utřený česnek, sůl a pepř.