Zabijačková polévka

Ingredience


Celer bulvový 40 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 70 g
Kroupy ječné 150 g
Majoránka 2 špetka
Mrkev kořen 40 g
Pepř černý celý 2 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 40 g
Sádlo škvařené 30 g
Sůl 1 špetka
Vepřová plec 400 g
Vepřové jelítko 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření.
  2. Zeleninu očistíme a necháme vcelku, přidáme k masu. Přiklopené vaříme 120 minut. Poté vývar přelijeme do jiného hrnce.
  3. Kroupy a sádlo dáme do hrnce, zalijeme vodou, hladina by měla být cca 3 cm nad nimi. Uvedeme k varu a vaříme přiklopené 40 minut.
  4. Uvařené kroupy dáme do vývaru, přidáme prejt z jelit a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut.
  5. Do hotové polévky vmícháme kmín, utřený česnek, sůl a pepř.