Pečeně na cidru
Ingredience
Anglická slanina |
300 g |
Jablka |
150 g |
Sádlo škvařené |
20 g |
Vepřová pečeně |
800 g |
Víno jablečné |
300 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli pokrájíme na drobné kousky, dáme restovat na rozpálené sádlo, poté přidáme na plátky pokrájená jablka. Dusíme 15 minut.
- Podlijeme cidrem a přiklopené dusíme dalších 15 minut. Přidáme pokrájenou slaninu.
- Maso osolíme, opepříme, povrch mřížkovitě nakrojíme a dáme péct při 210°C na 140 minut.
- Pečeni přendáme do hrnce s jablky, přiklopené dusíme dalších 30 minut.
- Maso servírujeme s dušenými jablky.