Salát s omeletou

Ingredience


Citrony 1 ks
Houby nakládané 150 g
Kapie 50 g
Máslo čerstvé 70 g
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana jihočeská zakysaná15% 210 g
Sůl 1 kávová lžička
Šunka uzená 150 g
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Vejce slepičí 8 ks
Zelí hlávkové bílé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava omelety: Vejce rozklepneme do misky, přidáme mouku, špetku soli, pepř a dobře promícháme. V pánvi rozpálíme olej, nalijeme dvě naběračky těsta, opečeme s jedné strany a po otočení opečeme druhou stranu. V pečení omelet pokračujeme až do spotřebování těsta. Omelety necháme vychladnout.
  2. Do misky dáme drobně nasekané, na másle osmažené houby, kapii, na širším struhadle nastrouhaný sýr, tence nakrájenou šunku, nasekané zelí. Dochutíme solí, vlijeme smetanu a zamícháme. Vychladlou omeletu nakrájíme na tenké proužky, přidáme ji do misky, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.
  3. Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.