Salát s omeletou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Houby nakládané |
150 g |
Kapie |
50 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana jihočeská zakysaná15% |
210 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka uzená |
150 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
Zelí hlávkové bílé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava omelety: Vejce rozklepneme do misky, přidáme mouku, špetku soli, pepř a dobře promícháme. V pánvi rozpálíme olej, nalijeme dvě naběračky těsta, opečeme s jedné strany a po otočení opečeme druhou stranu. V pečení omelet pokračujeme až do spotřebování těsta. Omelety necháme vychladnout.
- Do misky dáme drobně nasekané, na másle osmažené houby, kapii, na širším struhadle nastrouhaný sýr, tence nakrájenou šunku, nasekané zelí. Dochutíme solí, vlijeme smetanu a zamícháme. Vychladlou omeletu nakrájíme na tenké proužky, přidáme ji do misky, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.
- Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.