Normandské kotlety
Ingredience
Calvados |
50 ml |
Cibule |
60 g |
Jablečné pyré |
40 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 16% (pochoutková) |
150 ml |
Sůl |
2 špetka |
Vepřové kotlety |
6 ks |
Vývar telecí |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném másle.
- Poté vyjmeme, do pánve přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 2 minuty.
- Přilijeme calvados a vaříme 2 minuty, dále přidáme smetanu, vývar a pyré a povaříme další 3 minuty.
- Dochutíme solí a pepřem a servírujeme s masem.