Skopové s artyčoky
Ingredience
Artyčoky |
500 g |
Bobkový list |
6 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
360 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
80 g |
Rozmarýn čerstvý |
6 g |
Skopová plec |
750 g |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
6 g |
Víno bílé |
300 ml |
Vývar drůbeží |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso a cibuli pokrájíme na větší kousky a osmahneme na rozpáleném oleji. Poprášíme moukou a podlijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek, pokrájené rajče a bylinky. Směs uvedeme k varu.
- Artyčoky zbavíme stonků a tvrdých štětů, rozčtvrtíme a přidáme do směsi. Přiklopené dusíme 120 minut, dle potřeby doléváme vodu.