Skopové s artyčoky

Ingredience


Artyčoky 500 g
Bobkový list 6 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 360 g
Mouka pšeničná hladká T 650 6 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 80 g
Rozmarýn čerstvý 6 g
Skopová plec 750 g
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 6 g
Víno bílé 300 ml
Vývar drůbeží 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso a cibuli pokrájíme na větší kousky a osmahneme na rozpáleném oleji. Poprášíme moukou a podlijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek, pokrájené rajče a bylinky. Směs uvedeme k varu.
  2. Artyčoky zbavíme stonků a tvrdých štětů, rozčtvrtíme a přidáme do směsi. Přiklopené dusíme 120 minut, dle potřeby doléváme vodu.