Jehněčí hamburgery
Ingredience
Bageta |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Cukr třtinový |
12 g |
Jehněčí maso |
600 g |
Jogurt bílý |
40 ml |
Limetka |
1 ks |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
4 g |
Pšenice Špalda |
20 g |
Rajčata |
60 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
2 špetka |
Máta |
6 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pšenici zalijeme vroucí vodou a necháme 120 minut máčet.
- Maso umeleme, osolíme, opepříme, smícháme s nasekanou petrželkou, limetkovou šťávou, pšenicí, polovinou nakrájené cibule a česneku.
- Smícháme zbytek nasekané cibule, česneku, sekanou mátu, cukr, sůl a pepř. Z masové směsi vytvarujeme 4 karbanátky a osmahneme na rozpáleném oleji.
- Bagety rozřízneme, naplníme 1 listem hlávkového salátu, kouskem hamburgeru, plátkem rajčete, zeleninovou směsí a 1 lžičkou jogurtu.