Jehněčí hamburgery

Ingredience


Bageta 4 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Cukr třtinový 12 g
Jehněčí maso 600 g
Jogurt bílý 40 ml
Limetka 1 ks
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 4 g
Pšenice Špalda 20 g
Rajčata 60 g
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 2 špetka
Máta 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pšenici zalijeme vroucí vodou a necháme 120 minut máčet.
  2. Maso umeleme, osolíme, opepříme, smícháme s nasekanou petrželkou, limetkovou šťávou, pšenicí, polovinou nakrájené cibule a česneku.
  3. Smícháme zbytek nasekané cibule, česneku, sekanou mátu, cukr, sůl a pepř. Z masové směsi vytvarujeme 4 karbanátky a osmahneme na rozpáleném oleji.
  4. Bagety rozřízneme, naplníme 1 listem hlávkového salátu, kouskem hamburgeru, plátkem rajčete, zeleninovou směsí a 1 lžičkou jogurtu.