Ořechová jehněčí kýta
Ingredience
Bazalka |
4 g |
Cibule |
120 g |
Jehněčí kosti |
200 g |
Jehněčí kýta |
1 kg |
Mrkev kořen |
120 g |
Ořechový olej |
80 ml |
Ořechy vlašské |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
4 g |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
4 g |
Víno bílé |
300 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 125 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
- Necháme marinovat 48 hodin.
- Kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme do zhnědnutí, přidáme pokrájenou zeleninu a bylinky.
- Povaříme 10 minut, poté přilijeme polovinu vína a 150ml vody.
- Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 60 minut.
- Hotový vývar přecedíme a necháme vychladnout.
- Kýtu osmahneme na rozpálené pánvi a poté pečeme při 200°C 30 minut.
- Do vypečené šťávy z masa přilijeme vývar, zbytek vína a sekané ořechy.
- Osolíme a opepříme a povaříme 2 minuty.