Ořechová jehněčí kýta

Ingredience


Bazalka 4 g
Cibule 120 g
Jehněčí kosti 200 g
Jehněčí kýta 1 kg
Mrkev kořen 120 g
Ořechový olej 80 ml
Ořechy vlašské 100 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rozmarýn čerstvý 4 g
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 4 g
Víno bílé 300 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
  2. Necháme marinovat 48 hodin.
  3. Kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme do zhnědnutí, přidáme pokrájenou zeleninu a bylinky.
  4. Povaříme 10 minut, poté přilijeme polovinu vína a 150ml vody.
  5. Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 60 minut.
  6. Hotový vývar přecedíme a necháme vychladnout.
  7. Kýtu osmahneme na rozpálené pánvi a poté pečeme při 200°C 30 minut.
  8. Do vypečené šťávy z masa přilijeme vývar, zbytek vína a sekané ořechy.
  9. Osolíme a opepříme a povaříme 2 minuty.