Kuskus s jehněčím masem a boby

Ingredience


Boby zahradní 500 g
Cibule 60 g
Kuskus 500 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Šafrán 1 špetka
Skopová plec 500 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuskus namočíme do 1l vody, necháme 10 minut bobtnat.
  2. Rozpálíme olej a osmahneme na něm pokrájené maso a cibuli. Okořeníme šafránem, solí a pepřem a necháme zezlátnout. Poté zalijeme vodou a necháme 60 minut vařit.
  3. Uvaříme kuskus.
  4. Z vývaru vyjmeme maso, vložíme do něj boby a vaříme dalších 20 minut. Poté do vývaru vsypeme maso a povaříme ještě 5 minut.
  5. Do vařeného kuskusu dáme máslo, dobře promícháme, poté přidáme vařené maso a boby.