Jehněčí koruna s nádivkou

Ingredience


Chléb konzumní 50 g
Cibule 120 g
Hrozinky 200 g
Jehněčí žebírka 800 g
Máslo čerstvé 25 g
Meruňky 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Skořice mletá 2 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme do zlatova na 25 g másla, přendáme ji do mísy, přimícháme hrozinky, nasekané meruňky, chlebovou střídku, vejce a sekanou petržel. Osolíme, opepříme a posypeme skořicí.
  2. Korunu z žeber osolíme, opepříme, přendáme na plech a naplníme nádivkou.
  3. Pečeme při 180°C, doba pečení závisí na váze masa i s nádivkou, počítáme zhruba 30 minut na půl kilogramu váhy.