Jehněčí koruna s nádivkou
Ingredience
Chléb konzumní |
50 g |
Cibule |
120 g |
Hrozinky |
200 g |
Jehněčí žebírka |
800 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Meruňky |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Skořice mletá |
2 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 105 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme do zlatova na 25 g másla, přendáme ji do mísy, přimícháme hrozinky, nasekané meruňky, chlebovou střídku, vejce a sekanou petržel. Osolíme, opepříme a posypeme skořicí.
- Korunu z žeber osolíme, opepříme, přendáme na plech a naplníme nádivkou.
- Pečeme při 180°C, doba pečení závisí na váze masa i s nádivkou, počítáme zhruba 30 minut na půl kilogramu váhy.