Cukroví z jedlých kaštanů a sladkých brambor
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
450 g |
Cukr krupice |
225 g |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Kaštany jedlé |
200 g |
Marmeláda meruňková |
2 kávová lžička |
Mouka rýžová |
5 polévková lžíce |
Potravinářská barva |
3 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Voda z pomerančových květů |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Sladké brambory nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme 20-25min, dokud nezměknou. Poté je scedíme, vrátíme zpět do hrnce a důkladně rozmačkáme.
- Žloutky vložíme do mísy, přidáme cukr, vodu, mouku a vodu z pomerančových květů. Nakonec vmícháme batátové pyré a povaříme cca 3-4min za stálého míchání ve vodní lázni. Těsto vyklopíme na plech a necháme vychladnout. Z těsta pak odebíráme postupně po dvou lžičkách. Toto množství dáme do navlhčeného kapesníku a vytvarujeme kuličky.
- Kaštany scedíme, důkladně omyjeme, osušíme a obalíme v cukru. Kuličky ze sladkých brambor dozdobíme kapkou marmelády, kterou potravinářským barvivem obarvíme dočervena.