Cukroví z jedlých kaštanů a sladkých brambor

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 450 g
Cukr krupice 225 g
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Kaštany jedlé 200 g
Marmeláda meruňková 2 kávová lžička
Mouka rýžová 5 polévková lžíce
Potravinářská barva 3 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 4 polévková lžíce
Voda z pomerančových květů 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sladké brambory nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme 20-25min, dokud nezměknou. Poté je scedíme, vrátíme zpět do hrnce a důkladně rozmačkáme.
  2. Žloutky vložíme do mísy, přidáme cukr, vodu, mouku a vodu z pomerančových květů. Nakonec vmícháme batátové pyré a povaříme cca 3-4min za stálého míchání ve vodní lázni. Těsto vyklopíme na plech a necháme vychladnout. Z těsta pak odebíráme postupně po dvou lžičkách. Toto množství dáme do navlhčeného kapesníku a vytvarujeme kuličky.
  3. Kaštany scedíme, důkladně omyjeme, osušíme a obalíme v cukru. Kuličky ze sladkých brambor dozdobíme kapkou marmelády, kterou potravinářským barvivem obarvíme dočervena.