Sladké chřupance

Ingredience


Cukr krupice 3 polévková lžíce
Cukr skořicový 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, máslo (50 g) a vodu. Vše promícháme a uhněteme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na 12 hodin do chladničky.
  2. Druhý den těsto na vále rozválíme na placku o síle asi 0.5 mm a nakrájíme z ní čtverce o rozměru 8 x 8 cm.
  3. V pánvi rozpálíme máslo (50 g) s olejem a placky osmažíme z každé strany dozlatova. Horké posypeme práškovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem. Podáváme teplé.