Sladké chřupance
Ingredience
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Cukr skořicový |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, máslo (50 g) a vodu. Vše promícháme a uhněteme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na 12 hodin do chladničky.
- Druhý den těsto na vále rozválíme na placku o síle asi 0.5 mm a nakrájíme z ní čtverce o rozměru 8 x 8 cm.
- V pánvi rozpálíme máslo (50 g) s olejem a placky osmažíme z každé strany dozlatova. Horké posypeme práškovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem. Podáváme teplé.