Špagetová frittata

Ingredience


Hrášek 80 g
Máslo čerstvé 30 g
Paprika zelená 80 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Špagety 100 g
Sůl 5 g
Šunka dušená 125 g
Sýr Parmezán 25 g
Vejce slepičí 6 ks
Žampiony čerstvé 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety nalámeme a uvaříme v osolené vodě. Koláčovou formu o průměru zhruba 23 cm vymažeme rozehřátým máslem.
  2. Plátky žampionů podusíme na másle 2-3 minuty, přidáme kostičky papriky a ještě asi 1 minutu podusíme. Potom vmícháme nakrájenou šunku a hrášek. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
  3. Rozšleháme vejce, smetanu nebo mléko, sůl a pepř. Vmícháme scezené špagety, petrželku a žampiony a směs vložíme do připravené formy. Povrch posypeme parmezánem. Pečeme 25-30 minut.
  4. Necháme mírně vychladnout a potom frittatu rozkrájíme.