Špagetová frittata
Ingredience
Hrášek |
80 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Paprika zelená |
80 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Špagety |
100 g |
Sůl |
5 g |
Šunka dušená |
125 g |
Sýr Parmezán |
25 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Žampiony čerstvé |
125 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety nalámeme a uvaříme v osolené vodě. Koláčovou formu o průměru zhruba 23 cm vymažeme rozehřátým máslem.
- Plátky žampionů podusíme na másle 2-3 minuty, přidáme kostičky papriky a ještě asi 1 minutu podusíme. Potom vmícháme nakrájenou šunku a hrášek. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
- Rozšleháme vejce, smetanu nebo mléko, sůl a pepř. Vmícháme scezené špagety, petrželku a žampiony a směs vložíme do připravené formy. Povrch posypeme parmezánem. Pečeme 25-30 minut.
- Necháme mírně vychladnout a potom frittatu rozkrájíme.