Cannelloni s vepřovým masem

Ingredience


Cannelloni 250 g
Oregano sušené 5 g
Pepř černý mletý 5 g
Ricotta 375 g
Strouhanka 50 g
Sůl 5 g
Sýr Čedar 60 g
Sýr Parmezán 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso mleté 500 g
Bazalka 3 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Passata (drcená rajčata) 425 g
Pepř černý mletý 5 g
Protlak rajčatový 425 ml
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zapékací mísu mírně vytřeme rozehřátým máslem.
  2. Zamícháme vepřové mleté maso, strouhanku, polovinu strouhaného parmazánu, vejce, oregáno, sůl a pepř. Směsí naplníme pomocí lžičky trubičky cannelloni.
  3. Drcená rajčata, rajčatový protlak a česnek přivedeme k varu, potom zvolna omáčku asi 15 minut povaříme. Přidáme bazalku, sůl, pepř a dobře zamícháme.
  4. Část rajčatové omáčky nalijeme na dno připravené mísy. Dáme do ní cannelloni naplněné masovou směsí a přelijeme je zbylou omáčkou. Navrch upravíme sýr ricotta a posypeme jej parmazánem a čedarem. Pekáč zakryjeme alobalem a pokrm pečeme asi 1 hodinu při 180°C. Potom alobal odstraníme a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova. Nakrájíme na čtverce a podáváme.