Cannelloni s vepřovým masem
Ingredience
Cannelloni |
250 g |
Oregano sušené |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Ricotta |
375 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Čedar |
60 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso mleté |
500 g |
Bazalka |
3 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Passata (drcená rajčata) |
425 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Protlak rajčatový |
425 ml |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zapékací mísu mírně vytřeme rozehřátým máslem.
- Zamícháme vepřové mleté maso, strouhanku, polovinu strouhaného parmazánu, vejce, oregáno, sůl a pepř. Směsí naplníme pomocí lžičky trubičky cannelloni.
- Drcená rajčata, rajčatový protlak a česnek přivedeme k varu, potom zvolna omáčku asi 15 minut povaříme. Přidáme bazalku, sůl, pepř a dobře zamícháme.
- Část rajčatové omáčky nalijeme na dno připravené mísy. Dáme do ní cannelloni naplněné masovou směsí a přelijeme je zbylou omáčkou. Navrch upravíme sýr ricotta a posypeme jej parmazánem a čedarem. Pekáč zakryjeme alobalem a pokrm pečeme asi 1 hodinu při 180°C. Potom alobal odstraníme a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova. Nakrájíme na čtverce a podáváme.