Rybí doedoeh

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 4 ks
Cibule 1 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Datle sušené 2 polévková lžíce
Fenyklová semínka 1 kávová lžička
Galgan 1 ks
Kokosový krém 1 hrnek
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Kurkuma 1 kávová lžička
Makrela - filety 1 kg
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Datlovou dužinu namočíme do vody. Filé z ryby opláchneme studenou vodou a osušíme na papírové utěrce. Vložíme do mělkého talíře a osolíme. Datlovou dužinu scedíme, maso přelijeme vylouhovanou šťávou, cca 30 minut necháme marinovat.
  2. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, oloupaný laos nakrájíme. Obojí společně s česnekem a dvěma chilli papričkami bez semínek rozetřeme v hmoždíři na jemnou hmotu. Na závěr přidáme mletý koriandr, kurkumu, fenyklová semínka a cukr.
  3. V pánvi rozpálíme polovinu oleje, rybu na něm restujeme cca 5 minut a odložíme.
  4. Pánev vytřeme, rozpálíme zbytek oleje, osmahneme na něm zbytek koření. Vmícháme kokosový krém a na mírném ohni několik minut povaříme. Vložíme maso, krátce prohřejeme. Dle chuti osolíme a opepříme.
  5. Rozdělíme na talíře, posypeme strouhanými chilli papričkami a podáváme.