Rybí doedoeh
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Datle sušené |
2 polévková lžíce |
Fenyklová semínka |
1 kávová lžička |
Galgan |
1 ks |
Kokosový krém |
1 hrnek |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Makrela - filety |
1 kg |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Datlovou dužinu namočíme do vody. Filé z ryby opláchneme studenou vodou a osušíme na papírové utěrce. Vložíme do mělkého talíře a osolíme. Datlovou dužinu scedíme, maso přelijeme vylouhovanou šťávou, cca 30 minut necháme marinovat.
- Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, oloupaný laos nakrájíme. Obojí společně s česnekem a dvěma chilli papričkami bez semínek rozetřeme v hmoždíři na jemnou hmotu. Na závěr přidáme mletý koriandr, kurkumu, fenyklová semínka a cukr.
- V pánvi rozpálíme polovinu oleje, rybu na něm restujeme cca 5 minut a odložíme.
- Pánev vytřeme, rozpálíme zbytek oleje, osmahneme na něm zbytek koření. Vmícháme kokosový krém a na mírném ohni několik minut povaříme. Vložíme maso, krátce prohřejeme. Dle chuti osolíme a opepříme.
- Rozdělíme na talíře, posypeme strouhanými chilli papričkami a podáváme.