Fusilli s mozzarellou a zeleninou
Ingredience
Cibule |
60 g |
Cuketa |
400 g |
Lilek |
300 g |
Mozzarella |
250 g |
Olej olivový |
60 ml |
Olivy černé |
40 g |
Oregano sušené |
3 g |
Passata (drcená rajčata) |
400 g |
Pepř cayenský |
3 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
30 g |
Těstoviny Fusilli |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, důkladně je scedíme a vložíme do olejem vytřeného pekáče.
- V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji při střední teplotě na kolečka nakrájené lilky, cukety a cibuli asi 5 minut dozlatova.
- Vložíme rajčata, dobromysl, cayenský pepř a olivy a 5 minut mírně vaříme. Zeleninovou omáčku nalijeme na těstoviny, přisypeme třetinu celkového množství mozzarelly, osolíme, opepříme a promícháme. Povrch posypeme parmezánem a zbývající mozzarellou.
- Fusilli zapékáme zhruba 10 minut, až se sýr roztaví a zezlátne.