Fusilli s mozzarellou a zeleninou

Ingredience


Cibule 60 g
Cuketa 400 g
Lilek 300 g
Mozzarella 250 g
Olej olivový 60 ml
Olivy černé 40 g
Oregano sušené 3 g
Passata (drcená rajčata) 400 g
Pepř cayenský 3 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 30 g
Těstoviny Fusilli 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, důkladně je scedíme a vložíme do olejem vytřeného pekáče.
  2. V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji při střední teplotě na kolečka nakrájené lilky, cukety a cibuli asi 5 minut dozlatova.
  3. Vložíme rajčata, dobromysl, cayenský pepř a olivy a 5 minut mírně vaříme. Zeleninovou omáčku nalijeme na těstoviny, přisypeme třetinu celkového množství mozzarelly, osolíme, opepříme a promícháme. Povrch posypeme parmezánem a zbývající mozzarellou.
  4. Fusilli zapékáme zhruba 10 minut, až se sýr roztaví a zezlátne.