Smažená ryba v těstíčku s krevetami a zeleninou

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Houby čerstvé 6 ks
Krevety tygří - loupané 8 ks
Lilek 1 ks
Mořský ďas 170 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Omáčka sójová 5 polévková lžíce
Řasa Nori 1 ks
Sůl 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 270 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Placku nori nakrájíme na proužky cca 1x5 cm. Konec každého navlhčíme vodou a obalíme jím ocas krevety. Ty pak navlékáme na grilovací jehly střídavě s rybím masem nakrájeným na kousky o velikosti rybích prstů.
  2. Lilek pokrájíme na plátky, osolíme a rozložíme na tác. Vymačkáme z něj přebytečnou šťávu a 20-30 minut necháme odstát. Poté důkladně opláchneme pod studenou vodou, osušíme, napícháme na grilovací jehly společně s nakrájenou jarní cibulkou a čerstvými houbami.
  3. Těstíčko připravujeme těsně před použitím. Oba žloutky rozšleháme v polovičním množství vody. Poté zlehka vmícháme mouku se solí. Nakonec přidáme zbylou vodu a zlehka rozmícháme.
  4. V pánvičce s drátěným roštem rozpálíme olej na teplotu 190 °C. Zeleninu a rybí maso na jehlách zaprášíme moukou, obalíme v připraveném těstíčku a smažíme postupně cca 1-2 minuty dozlatova. Ochutíme solí a necháme osušit na papírové utěrce. Podáváme se sójovou omáčkou.