Smažená ryba v těstíčku s krevetami a zeleninou
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Houby čerstvé |
6 ks |
Krevety tygří - loupané |
8 ks |
Lilek |
1 ks |
Mořský ďas |
170 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
5 polévková lžíce |
Řasa Nori |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
270 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Placku nori nakrájíme na proužky cca 1x5 cm. Konec každého navlhčíme vodou a obalíme jím ocas krevety. Ty pak navlékáme na grilovací jehly střídavě s rybím masem nakrájeným na kousky o velikosti rybích prstů.
- Lilek pokrájíme na plátky, osolíme a rozložíme na tác. Vymačkáme z něj přebytečnou šťávu a 20-30 minut necháme odstát. Poté důkladně opláchneme pod studenou vodou, osušíme, napícháme na grilovací jehly společně s nakrájenou jarní cibulkou a čerstvými houbami.
- Těstíčko připravujeme těsně před použitím. Oba žloutky rozšleháme v polovičním množství vody. Poté zlehka vmícháme mouku se solí. Nakonec přidáme zbylou vodu a zlehka rozmícháme.
- V pánvičce s drátěným roštem rozpálíme olej na teplotu 190 °C. Zeleninu a rybí maso na jehlách zaprášíme moukou, obalíme v připraveném těstíčku a smažíme postupně cca 1-2 minuty dozlatova. Ochutíme solí a necháme osušit na papírové utěrce. Podáváme se sójovou omáčkou.